Workshops

360-video | VR | AR

Interactieve workshops over de mogelijkheden van nieuwe technologieën als 360-video, virtual reality en augmented reality. Afhankelijk van uw wensen kunnen we een bepaald onderdeel of specifieke branche kiezen waar we dieper op in gaan. Theorie wordt altijd afgewisseld met praktijk. Voorbeeld cases en het ontwikkelen van eigen concepten.

Zo heb ik bijvoorbeeld workshops gegeven bij KPN, BDO, HvA, HAN en meer, om samen te onderzoeken waar de mogelijkheden van VR/AR liggen voor de organisatie. Voor eventueel intern- of extern gebruik.

Ook heb ik op middelbare scholen en hogescholen workshops gegeven die meer gericht waren op het maken van 360-graden films zelf. Wat komt er kijken bij het maken van een 360-video, welke techniek is er nodig, hoe schrijf je een script/draaiboek? Tot slot gaan de leerlingen/studenten zelf aan de slag.

"Doeta is enthousiast en energiek en krijgt iedereen zover om actief te luisteren en mee te doen."
Tim Nijland
CMO VR Owl

Video

Interactieve workshop waarbij de cursisten belangrijke basiskennis- en vaardigheden opdoen omrent video maken. De workshop wordt verdeeld in 4 blokken. Het is altijd bespreekbaar om een enkel onderdeel of blok uit te kiezen en daarbij de verdieping & praktijk op te zoeken.

In het eerste blok wordt er ingegaan op de techniek. We behandelen de verschillende soorten statieven, camera’s en audioapparatuur. Ook kijken we naar welke gear voor welke momenten het meest geschikt zijn en naar de settings van de camera.

In het tweede blok staat het maken van de film zelf centraal. We starten bij de verhaallijn. We kijken niet alleen naar wát we willen vertellen, maar vooral naar hoé we dat gaan doen. Welke sfeer wil je neerzetten, wat wordt jouw stijl? Ook behandelen we in dit blok de regels omtrent kadrering, perspectieven en verschillende soorten shots.

In het derde blok kijken we naar montage. Overgangen, color grading en meer. In principe bestaat dit blok uit theorie + voorbeeld cases. Ingaan op de praktijk is uiteraard bespreekbaar.

Nu we alles weten over film maken gaan we in blok 4 aan de slag met het concept. De cursisten werken aan de hand van templates hun concept, script, draaiboek en story board uit.

"Doeta gaf mijn studenten een inspirerend college over video. Ze brengt haar kennis duidelijk en enthousiast over en het lukt haar goed om op verschillende niveau's van kennis en ervaring in te springen."
Rob
Docent opvoeding & onderwijs van de Hogeschool van Amsterdam